Despre Bateriile de Baie si Bucatarie

In ultimii 10 ani piata de design a luat o deosebit amploare in ceea ce priveste micile detalii. Totul este gandit sa se interconecteze; de la lustra din bucatarie si pana la bateria din baie. Fie ca ati ales un stil modern,cu accente de crom si sticla, sau unul clasic cu metal antichizat, acum puteti gasi bateria sau robinetul de baie si bucatarie care sa se potriveasca acestui stil.

Poate va intereseaza >>> baterii de dus cu led <<<

Bateriile de bucatarie trebuie alese nu doar in functie de stil ci si tinand seama de alte cateva aspecte importante.

Primul dintre acestea este inaltimea bateriei. In foarte multe bucatarii chiuveta este amplasata sub un geam si pentru a putea deschide geamul trebuie sa alegeti o baterie de inaltime mica sau o baterie inalta care sa se poate rabata.

Daca optati pentu o baterie de inaltime mica este recomandat ca ea sa aiba capul detasabil, precum dusul de la baie; asa se si numesc: baterii cu dus. Ele sunt foarte utile la spalarea oalelor de mari dimensiuni.

Sursa Foto: http://decoexpres.ro/

O baterie de inaltime mica ar face dificila spalarea unei oale in chiuveta din bucatarie intrucat nu ar incapea si ar trebui intoarsa si tinuta partial in chiuveta, stropind astfel totul in jur.

Dusul rezolva cu brio aceasta problema… de asemenea, daca aveti de umplut o oala cu apa, nu mai trebuie sa o umpleti in chiuveta si sa va chinuiti sa o ridicati pe aragaz. O puteti pune direct pe aragaz (cu conditia ca el sa fie destul de aproape pentru a ajunge cablul dusului) si apoi sa o umpleti folosind dusul bateriei.

Baterie rabatabila poate fi aplecata spre inainte de la baza, permitand astfel deschiderea ferestrei.

Un alt aspect important este pozitionarea bateriei pe chiuveta. Bateriile pot fi montate lateral pe blatul chíuvetei, central pe blatul chiuvetei, pe perete deasupra chiuvetei. In functie de pozitionarea aleasa trebuie sa verificati unde anume cade jetul de apa (sau altfel spus care este lungimea traseului de curgere).

Daca este prea aproape de perete, la fiecare spalare acesta va fi stropit cu apa. Daca este prea aproape de marginea exterioara la fiecare spalare va veti stropi cu apa. Ideal este ca jetul de apa sa cada central pe chiuveta.

Daca aveti copii mici si nu ajung sa se spele pe maini puteti opta sa montati un prelungitor care sa ii ajute sa se poata spala pe maini.

In cazul in care schimbati o baterie veche trebuie sa aveti in vedere un alt aspect important: gaurile necesare montarii bateriei. Daca este montata pe perete pot exista trei gauri (una pentru traseul de curgere ,una pentru reglarea apei calde si a treia pentru reglarea apei reci ) sau una singura (pe acelasi brat regasim si traseul de curgere si reglajele pentru apa calda sau rece.

Daca bateria este montata pe chiuveta putem avea o gaura, trei gauri sau patru gauri (apare si dozatorul de sapun). Nu trebuie sa va lasati furati de designul frumos al unei baterii ci trebuie si sa verificati daca ea corespunde criteriilor enumerate mai sus: permite deschiderea geamului situat chiar deasupra chiuvetei? Unde trebuie montata? Ce gauri exista pentru bateria ce trebuie inlocuita? Etc. Ultimul lucru pe care il doriti dupa montarea unei baterii noi este sa astupati gauri in perete sau sa trebuiasca sa faceti unele noi.

This entry was posted in Amenajari. Bookmark the permalink.